Donanım Bilgilerini Bulacağım Siteler Arıyorum.
-
- Bit
- Teşekkür etti: 7 kez
Donanım Bilgilerini Bulacağım Siteler Arıyorum.
Herkese Merhabalar
Çeşitli zamanlarda PC nin anakart ekran kartı işlemci ram gibi donanımlarının teknik bilgileri veya inceleme sonuçları gerekebiliyor. Özellikle eski model cihazların donanımları ile alakalı bilgiler çok lazım olabiliyor. Her marka model cihazın yada donanımın kendi official siteleri olduğunu biliyorum ancak kolaylık olması açısından PC donanımlarının teknik özelliklerini arşivleyen yada konusu bu olan web siteleri varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese iyi forumlar dilerim. .
Emre
Çeşitli zamanlarda PC nin anakart ekran kartı işlemci ram gibi donanımlarının teknik bilgileri veya inceleme sonuçları gerekebiliyor. Özellikle eski model cihazların donanımları ile alakalı bilgiler çok lazım olabiliyor. Her marka model cihazın yada donanımın kendi official siteleri olduğunu biliyorum ancak kolaylık olması açısından PC donanımlarının teknik özelliklerini arşivleyen yada konusu bu olan web siteleri varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Emre
-
- Megabyte4
- Teşekkür etti: 403 kez
Re: Donanım Bilgilerini Bulacağım Siteler Arıyorum.
Bilgisayar modelini yazarsan özelliklerini söyleyebilirim fakat her bilgisayarın özelliğini yazan siteler varsa bile ben bilemiyorum
-
- Bit
Hocam öncelikle teşekkür ederim . aradığımı yada istediğimi bulabilecek yeterliliğe sahibim ancak örneğin 2010 model bir ekran kartının istenilen bilgileri performans değerleri gibi detaylarını araştırmak ve sağlıklı bilgiler elde edebilmek zaman alabiliyor. sordum.net böyle ince konulara ilgi gösterdiği için paylaşmak istedim. Amacı bu olan bir web site yada platform süreyi oldukça kısaltacaktır.Kayserilifatih yazdı: 28 Kas 2024, 14:43 Bilgisayar modelini yazarsan özelliklerini söyleyebilirim fakat her bilgisayarın özelliğini yazan siteler varsa bile ben bilemiyorum
-
- Megabyte4
Onun için aidata64 programı var ccleaner'in speccy programı var ben bu ikisini kullanıyorum. Bunları denemeni öneririm ama indirmeden önce antivirüs programı ile taramadan geçirmeni tavsiye ederim.
Aidata64 extreme indirme linki https://www.gezginler.net/indir/aida64- ... timat.html
Speccy indirme linki https://www.gezginler.net/indir/speccy.html
Aidata64 extreme indirme linki https://www.gezginler.net/indir/aida64- ... timat.html
Speccy indirme linki https://www.gezginler.net/indir/speccy.html
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1256 kez
Bu işinizi fazlasıyla görür..Emre44 yazdı: 28 Kas 2024, 14:24 Herkese Merhabalar
Emre
https://pcpartpicker.com/
PCPartPicker, kullanıcıların bilgisayar bileşenlerini seçmelerine, uyumluluklarını kontrol etmelerine ve toplam maliyetlerini hesaplamalarına yardımcı olan bir web sitesidir.
-
- Megabyte4
Mesela benim ekran kartım 2011 model ve ben ekran kartı modelimi ve bilgilerini bilmiyorsam buradan bunu bulmam zor gibime geliyor bence bu cevap yapay zekanın cevabı çok belii ediyor kendini çünkü site beni pek memnun etmediTRWE_2012 yazdı: 28 Kas 2024, 16:28Bu işinizi fazlasıyla görür..Emre44 yazdı: 28 Kas 2024, 14:24 Herkese Merhabalar
Emre
https://pcpartpicker.com/
PCPartPicker, kullanıcıların bilgisayar bileşenlerini seçmelerine, uyumluluklarını kontrol etmelerine ve toplam maliyetlerini hesaplamalarına yardımcı olan bir web sitesidir.
- burak35
- Exabyte1
- Teşekkür etti: 6338 kez
Yabancı ingilizce sitelere bakmanız lazım. Kendi kullandığım bilgisayarın tüm donanım bilgilerini bulmak istiyorum diyorsanız program yazılım lazım.
Sanırım en iyi aida64. İşlemci anakart ve ram bilgisi için portable kurulumsuz olan cpu-z de kullanabilirsiniz.
Sanırım en iyi aida64. İşlemci anakart ve ram bilgisi için portable kurulumsuz olan cpu-z de kullanabilirsiniz.
-
- Bit
şimdi şöyle örnek vereyim ki konunun amacı daha iyi anlaşılsın.burak35 yazdı: 29 Kas 2024, 00:22 Yabancı ingilizce sitelere bakmanız lazım. Kendi kullandığım bilgisayarın tüm donanım bilgilerini bulmak istiyorum diyorsanız program yazılım lazım.
Ben kendi kullandığım PC için istememiştim bunu
Mesela falanca kişi sahibinden.comdan 2. el 10 yıllık bir cihaz almak istedi ve bana sordu bunun için lazım olur
Mesela iş yerinde kullanılan eski tip bilgisayarlar için tadilat gerektiğinde
yani içine program kurup kontrol edebileceğim yazılım site istemiyorum . PC donanımlarının teknik bilgilerini arşivlemiş toplamış ve konsepti bunun üzerine olan bir site arıyorum sadece. İşimiz gereği böyle durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. Birçok cihazda driver problemi yada performans bilgileri yada donanım güncellemesi gibi ihtiyaçlarımız olabiliyor. bütün bunlarla tek tek manuel uğraşmak yerine PC donanımlarının teknik bilgilerini içeren bir platform varsa herkesin işini kolaylaştıracaktır.
Sevgiler
-
- Megabyte4
Ben genelde epey sitesini kullanıyorum orada bilgisayarla ilgili özellikler veriliyor mesela bir bilgisayar modelini yazıp sonuna epey yazınca mutlaka çoğunlukla çıkıyor ya da o yöntem işimi görmezse internete bilgisayar adını ve modelini yazarsan bilgi veren siteler karşına çıkar. Onun dışında özellikle her bilgisayarın özelliklerini veren bir site var mı onu bilmiyorum fakat yerinde olsam öyle yapardım. Umarım istediğin gibi siteyi arayışında bulursun kardeşimEmre44 yazdı: 29 Kas 2024, 14:40şimdi şöyle örnek vereyim ki konunun amacı daha iyi anlaşılsın.burak35 yazdı: 29 Kas 2024, 00:22 Yabancı ingilizce sitelere bakmanız lazım. Kendi kullandığım bilgisayarın tüm donanım bilgilerini bulmak istiyorum diyorsanız program yazılım lazım.
Ben kendi kullandığım PC için istememiştim bunu
Mesela falanca kişi sahibinden.comdan 2. el 10 yıllık bir cihaz almak istedi ve bana sordu bunun için lazım olur
Mesela iş yerinde kullanılan eski tip bilgisayarlar için tadilat gerektiğinde
yani içine program kurup kontrol edebileceğim yazılım site istemiyorum . PC donanımlarının teknik bilgilerini arşivlemiş toplamış ve konsepti bunun üzerine olan bir site arıyorum sadece. İşimiz gereği böyle durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. Birçok cihazda driver problemi yada performans bilgileri yada donanım güncellemesi gibi ihtiyaçlarımız olabiliyor. bütün bunlarla tek tek manuel uğraşmak yerine PC donanımlarının teknik bilgilerini içeren bir platform varsa herkesin işini kolaylaştıracaktır.
Sevgiler
- burak35
- Exabyte1
- Teşekkür etti: 6338 kez
Laptop için notebookcheck adında bir site var orayı kullanabilirsiniz. Desktop içinde site vardır belki. Ama ben bilmiyorum laptop kullandığım için.
Yabancı sitelere bakmanız lazım. Tomshardware gibi.
Yabancı sitelere bakmanız lazım. Tomshardware gibi.