Husi isyancıları Kızıldenizdeki internet kablolarına zarar vermiş olabilir

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46560
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4701 kez
Teşekkür edildi: 3980 kez

Husi isyancıları Kızıldenizdeki internet kablolarına zarar vermiş olabilir

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Yemenli Husi isyancıların Kızıldeniz'de Avrupa'yı Asya'ya bağlayan su altı veri kablolarına zarar verdiğine inanılıyor. İran destekli Husiler, dünya internet trafiğinin tahminen yüzde 17'sini taşıyan fiber optik kabloları hedef alma tehdidinde bulunmuştu ve şimdi grubun saldırılar gerçekleştirdiği anlaşılıyor.

Kızıldeniz'in güney ucundaki Bab el-Mendeb Boğazı'ndan geçen en az 15 denizaltı kablosundan dördü son aylarda hasar gördü. İsrailli haber yayını Globes , EIG, AAE-1, Seacom ve TGN-EA kablolarının etkilendiğini bildirirken, Seacom Kenya ile Mısır arasında uzanan kabloda kesinti yaşandığını doğruladı .

Aralık ayında Husi militanlarıyla bağlantılı bir Telegram kanalı, Kızıldeniz yatağı boyunca uzanan kabloların bir haritasını yayınladı. Açıklamada şu mesaj yer aldı: "Dünyanın tüm bölgelerini deniz yoluyla birbirine bağlayan uluslararası kabloların haritaları var. Sadece ülkeleri değil, tüm kıtaları birbirine bağlayan internet hatlarının yakınından geçmesi nedeniyle Yemen stratejik bir konumda görünüyor." BT."

Resim

BM tarafından tanınan Yemen hükümetiyle bağlantılı telekomünikasyon firmaları geçtiğimiz günlerde Husi isyancıların kabloları sabote etmeyi planladığından korktuklarını söyledi.

Bölgedeki diğer birçok kablo nedeniyle hasarın "önemli ancak kritik olmadığı" bildirildi. Seacom, trafiği hasarlı kablodan bölgedeki diğer bölgelere yeniden yönlendirdiğini söyledi.

Kabloları onarmak kolay olmayacak. Çalışma en az sekiz hafta sürebilir ve bunu gerçekleştirenler Kızıldeniz'deki sivil gemileri hedef alan Husi isyancıların saldırısına uğrama riskiyle karşı karşıya kalabilir. Reg, kablo onarım gemilerinin de genellikle çok önceden rezerve edildiğini belirtiyor.

Hasar gören kablolardan Asya-Afrika-Avrupa AAE-1'in en stratejik olduğu söyleniyor. 15.534 mil uzunluğundaki hat Güneydoğu Asya'yı Avrupa'ya bağlamaktadır.

Daha önce Husilerin kablolara ulaşmak için gerekli denizaltılara sahip olmadığı ancak 100 metre (328 feet) derinlikte ilerledikleri noktalar olduğu ve bu sayede gelişmiş denizaltılara olan ihtiyacın azaldığı bildirilmişti.

Deniz altı veri kablolarına zarar vermek daha önce gördüğümüz bir şey, ancak şüpheli suçlu genellikle Rusya oluyor . Avrupa Komisyonu geçtiğimiz günlerde, artan küresel gerilimler ışığında bu kabloların güvenliğinin ve dayanıklılığının artırılması gerektiği konusunda uyardı.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/102039-ye ... d-sea.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7821
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3282 kez
Teşekkür edildi: 3344 kez

Re: Husi isyancıları Kızıldenizdeki internet kablolarına zarar vermiş olabilir

Mesaj gönderen burak35 »

Bunu yapana kadar keşke israile karşı dursalarmış. Kime neye hizmet ettikleri belli değil.
Cevapla