Autoit progress sorunu?

Programlama dilleri konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
anxious
Byte3
Byte3
Mesajlar: 106
Kayıt: 11 Mar 2015, 07:56

Autoit progress sorunu?

Mesaj gönderen anxious »

Arkadaşlar labeli progresin içine nasıl alabilirim birde progress bitiyor ama hala saymaya devam ediyor

Kod: Tümünü seç

#include <ButtonConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <ProgressConstants.au3>
#include <StaticConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
$Form1 = GUICreate("Form1", 202, 159)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Button1", 56, 96, 75, 25)
$Progress1 = GUICtrlCreateProgress(32, 32, 150, 17)
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("", 80, 64, 36, 17)
GUISetState(@SW_SHOW)

While 1
	$nMsg = GUIGetMsg()
	Switch $nMsg
		Case $GUI_EVENT_CLOSE
			Exit
		Case $Button1
			For $i = 0 To 100 Step 1
                Sleep(20)
				GUICtrlSetData($progress1, ($i / $i) * 100)
				GUICtrlSetData($Label1, $i & " %")
			Next
	EndSwitch
WEnd
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Mesajlar: 215
Kayıt: 29 Ağu 2014, 20:42

Re: Autoit progress sorunu?

Mesaj gönderen BlueLife »

@anxious
Labeli progress içine almayla tam olarak neyi kastettiğini anlamadım malesef. Biraz daha detaylı anlatırsın. Progress ilerlemesi hakkında örneğine ek yaptım incelersin...

Kod: Tümünü seç

#include <ButtonConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <ProgressConstants.au3>
#include <StaticConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
$Form1 = GUICreate("Form1", 202, 159)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Button1", 56, 96, 75, 25)
$Progress1 = GUICtrlCreateProgress(32, 32, 150, 17)
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("", 80, 64, 36, 17)
GUISetState(@SW_SHOW)

While 1
	$nMsg = GUIGetMsg()
	Switch $nMsg
		Case $GUI_EVENT_CLOSE
			Exit
		Case $Button1
			Local $Toplam = 130

			For $i = 1 To $Toplam Step 1
                Sleep(20)
				GUICtrlSetData($progress1, 100 /($Toplam / $i))
				GUICtrlSetData($Label1, Int(100 /($Toplam / $i)) & " %")
			Next
	EndSwitch
WEnd
anxious
Byte3
Byte3
Mesajlar: 106
Kayıt: 11 Mar 2015, 07:56

Re: Autoit progress sorunu?

Mesaj gönderen anxious »

Teşekkür eerim cevabınız için
Demek istediğim labelde gösterilen % ilerlemesi progressin içinde oluyor
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Mesajlar: 215
Kayıt: 29 Ağu 2014, 20:42

Re: Autoit progress sorunu?

Mesaj gönderen BlueLife »

@anxious

Bende label objesini proress objesine ekleme ile alakalı bir şey sanmıştım :) Bir gui objesini (elemanını) başka bir elemanın içine _WinAPI_SetParent ile taşıyorduk lakin görsel olarak bir takım sorunlar çıkıyordu.

Neyse üstteki örnek büyük ihtimal sana yardımcı olmuştur diye düşünüyorum. Farklı bir şey varsa tekrar yazarsın.
Kolay gelsin, çalışmalarında başarılar...
anxious
Byte3
Byte3
Mesajlar: 106
Kayıt: 11 Mar 2015, 07:56

Re: Autoit progress sorunu?

Mesaj gönderen anxious »

Teşekkür ederim yardımlarınız için diğer sorunumu şu şekilde halletim

Kod: Tümünü seç

$Form1 = GUICreate("Form1", 203, 160, 192, 125)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Button1", 56, 96, 75, 25)
$Progress1 = GUICtrlCreateProgress(32, 32, 150, 17,$WS_BORDER)
DllCall("UxTheme.dll", "int", "SetWindowTheme", "hwnd", GUICtrlGetHandle(-1), "wstr", " ", "wstr", " ")
;~ ;GUICtrlSetStyle(-1, 5)
GUICtrlSetBkColor($Progress1, 0xffffff)
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("", 80, 33, 36, 15)
GUICtrlSetBkColor($Label1, $GUI_BKCOLOR_TRANSPARENT)
Cevapla