Bildiğiniz üzere foruma kayıt için herhangi bir email istemiyorduk , lakin bir süredir günde yüzlerce üye kaydı yapılıp onlarca başlık onayı karşımıza çıkmaktadır. Yeni üyenin ilk mesajları Yönetici onayı gerektirmektedir. Onayda bekleyen içeriklerin hemen hemen hepsi p.o.rn... Linkler barındırmaktadır. Dolayısı ile ilk tedbir olarak email onayı sistemine geçilmiş ve belirli epostalardan üyelik yasaklanmıştır. lakin Bunu yapan BOT olduğu için üyelik durmayıp pasif yüzlerce üye şekline dönüşmüştür. Bu sebepledirki arasıra sitede yavaşlamalar veya "Veritabanı Bakımı" uyarısı görebilirsiniz.
Anlayışınız için teşekürler
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free
web sitesi de böyle saldıraya uğramıştı bundan 1 sene önce ,çözüm olarak üyelikte ve siteye girişte matematiksel sorgulama ile önü alındı/alınmıştı bu web sitenin sahibi de yani tarkan dost 'da böyle bir sistemi getirebilir forum düzenine....
Yani üyelik ve girişte kulllanıcı matematiksel soruyu cevap zorundadır.Örneğin;
İyi bir hekır olsaydı sunucunun bunlara ait kısmı artı veri tabanlarına sağlam bi LLF çekerdi HOBAAAA bütün dünya kurtulurdu.
Benim de emailime devamlı mor noğ rafik içerikler gönderilip duruyor. Email adresim çok eski. Teee lise yıllarımdan. E eskiden bilinçli olmadığımdan sağa sola giriş için yazmıştım şimdi cezasını çekiyorum. Engellenemiyoda ip ne? ler.
Resimde gördüğüm kadarıyla çoğu bot ".xyz" uzantılı e-posta adresi ile kayıt olmuş foruma. Çözüm olarak eğer yapılabiliyorsa bu uzantıdaki e-posta adresleriyle foruma üye olunması engellenebilir. Veya @trwe hocamın dediği gibi forum kayıt aşamasına matematik sorusu veya başka türden bir soru sorarak onay sistemi getirilmesi de işe yarayabilir.
Aynen öyle yaptık , belirli email uzantıları ile foruma üye olunması yasaklandı , güvenlik sorusu değiştirildi. aslında adamlar iyi üye getiriyorlardı bir haftada 400-500 Üye gelmişti arada tekrar eski haline alayımda üye sayımızı şişireyim :D
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free