arkadaşlar merhaba
arkadaşlar uzak mesafeye internet verdiğimiz bir miktrotik cihaz var. mikrotik cihazdan alınan internet mercusys router ile dağıtılıyor. mercusys router'dan remote control seçeneğini tıklıyorum ve portu açıyorum ama router'a ulaşamıyorum. mikrotik cihazın ip adresini biliyorum ve uzaktan erişebiliyorum. ama bazan router'a da ulaşmam gerekebiliyor.
bunu nasıl yapabilirim?
modemi uzaktan kontrol edebilmek
- lord_leo
- Megabyte3
- İletişim:
Re: modemi uzaktan kontrol edebilmek
Selam
Bu konu çok çetrefilli. Öncelikle router sonrası ping alabildiğinizi varsayarak ,
mercusys router hiç kullanmadım ama yazılımda geri bildirim olmaya bilir. Özellikle menzil genişleticilerde sık rastladığımız ve embeded yazılıma müdahale gerektiren bir durum olduğundan , uğraşmak yerine destekleyen bir routere geçmenizi öneririm.
Çok nadir durumlarda varsa sistem ana bilgisayarına uzaktan erişim programı kurup yönetilebilinir , ama sistemi nasıl kurulmuş anlamadan bir şey söylemek zor.
Bu konu çok çetrefilli. Öncelikle router sonrası ping alabildiğinizi varsayarak ,
mercusys router hiç kullanmadım ama yazılımda geri bildirim olmaya bilir. Özellikle menzil genişleticilerde sık rastladığımız ve embeded yazılıma müdahale gerektiren bir durum olduğundan , uğraşmak yerine destekleyen bir routere geçmenizi öneririm.
Çok nadir durumlarda varsa sistem ana bilgisayarına uzaktan erişim programı kurup yönetilebilinir , ama sistemi nasıl kurulmuş anlamadan bir şey söylemek zor.
Anlamıyorsan sorun değil de, Anlayamıyorsan beni uğraştırma.